DEDA voor onderzoek


  

 

De Ethische Data Assistent voor onderzoekers is een hulpmiddel dat als doel heeft de onderzoeker die met data werkt te helpen reflecteren over alle relevante ethische dilemma's in een vroeg stadium. Het geeft de onderzoeker deze kans op reflectie door open vragen te stellen die de onderzoeker zelf op constructieve wijze aan het denken zetten. DEDA geeft geen compleet overzicht van relevante wetten en geeft ook geen specifiek advies over data management. Aan het einde van de vragenlijst hebben onderzoekers de mogelijkheid om hun antwoorden op te slaan of uit te printen. Dit kunnen ze gebruiken voor verantwoording van hun besluiten.

Deze tool is ontwikkeld door de Utrecht Data School, in opdracht van ICON (Institute of Cultural Inquiry) 2017. Auteurs: Mirko Schäfer, Aline Franzke, Lotje Siffels en Iris Muis.
De tool wordt constant verbeterd en aangepast, als u vragen of feedback heeft, schroom dan niet om contact op te nemen met info@dataschool.nl.

De verzamelde data wordt geanonimiseerd en wordt alleen gebruikt voor academische doeleinden. De data blijven bij de universiteit Utrecht. Feedback of advies geven we alleen op aanvraag.

All data that are gathered will be used only for academic purposes online, and anonymized. The data that are gathered remain at Utrecht University. We only give feedback or advise on request. 

Versie 1.0

DEDA voor Onderzoek is gelicentieerd onder Creative Commons CC-BY-NC-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/).

Er zijn 218 vragen in deze enquête.

Een opmerking over uw privacy
Deze enquête is anoniem.
De gegevens die worden vastgelegd over de enquête die u heeft ingevuld bevatten geen gegevens die tot u zijn te herleiden. Behalve als er in een vraag naar is gevraagd. Als u een toegangscode heeft gebruikt om deze enquête te kunnen invullen, dan verzekeren wij u dat deze toegangscode niet bij uw ingevulde gegevens wordt opgeslagen. Het wordt in een aparte database opgeslagen en het wordt alleen gewijzigd om aan te geven of u de enquête wel of niet helemaal heeft ingevuld. De toegangscodes worden niet gecombineerd met uw ingevulde gegevens.